Föloszlott az Illés

Popkult
2015 augusztus 26., 4:31
comments 183

„Már idáig is csak féllábbal voltunk itt.” (Szörényi Levente)

Az eleve búcsúkoncertnek szánt mosonmagyaróvári Beatünnep előtt a 71 éves basszusgitáros, Szörényi Szabolcs bejelentette: utoljára áll színpadra, mert elfáradt, a hallása is romlik, és nincs már benne lendület. „Eddig sem én tartottam össze a maradék Illést, de ha nélkülem nem akarnak már fellépni a fiúk, hát jó” – mondta el a Blikknek.

Az öccse, Szörényi Levente szerint a bátyja a koncert végén a feltekert potméternél oda akarta vágni a gitárt a színpadhoz, de végül „nem akart show-t csinálni, nehogy visszatapsolják”. Így már nincs sok értelme folytatni, hiszen 2005-ben a dobos Pásztory Zoltán, majd 2007-ben a billentyűs Illés Lajos is meghalt, ahogy a zenekar vezetője mondta:

„Talán, ha élnének még a többiek, akkor még kivánszorognánk a színpadra, mint a Rol­ling Stones. De ketten mit csináljunk? Nem vagyunk mi Simon és Garfunkel.”

Bár a klasszikus zenekar már 1973-ban feloszlott, 1980 óta rengeteg koncertet adtak, többet búcsúkoncertként is lehetett értelmezni, de most úgy tűnik, tényleg nem lesz több Illés-koncert.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt