Föloszlott az Illés

Popkult
2015 augusztus 26., 04:31
comments 183

„Már idáig is csak féllábbal voltunk itt.” (Szörényi Levente)

Az eleve búcsúkoncertnek szánt mosonmagyaróvári Beatünnep előtt a 71 éves basszusgitáros, Szörényi Szabolcs bejelentette: utoljára áll színpadra, mert elfáradt, a hallása is romlik, és nincs már benne lendület. „Eddig sem én tartottam össze a maradék Illést, de ha nélkülem nem akarnak már fellépni a fiúk, hát jó” – mondta el a Blikknek.

Az öccse, Szörényi Levente szerint a bátyja a koncert végén a feltekert potméternél oda akarta vágni a gitárt a színpadhoz, de végül „nem akart show-t csinálni, nehogy visszatapsolják”. Így már nincs sok értelme folytatni, hiszen 2005-ben a dobos Pásztory Zoltán, majd 2007-ben a billentyűs Illés Lajos is meghalt, ahogy a zenekar vezetője mondta:

„Talán, ha élnének még a többiek, akkor még kivánszorognánk a színpadra, mint a Rol­ling Stones. De ketten mit csináljunk? Nem vagyunk mi Simon és Garfunkel.”

Bár a klasszikus zenekar már 1973-ban feloszlott, 1980 óta rengeteg koncertet adtak, többet búcsúkoncertként is lehetett értelmezni, de most úgy tűnik, tényleg nem lesz több Illés-koncert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.