A magyar Gripenek eljutottak Litvániáig

hadsereg
2015 augusztus 27., 17:30
comments 222

Csütörtökön megérkeztek Litvániába a magyar Gripenek, amelyek szeptembertől négy hónapig segítik a balti légtér védelmét. A Gripen-század valamennyi gépe részt vesz a küldetésben, így váltásokban adják majd a készültséget Litvániában és Kecskeméten is.

A küldetésre több mint fél éve készültek a kecskeméti légibázis repülőgép-vezetői, műszaki katonái és logisztikai szakemberei. A hivatalos átadás-átvételi ünnepséget jövő hétfőn rendezik meg. Másnaptól, szeptember elsejétől pedig év végéig a német légierő Typhoonjaival együtt a kecskeméti JAS-39-esek "őrködnek" Észtország, Lettország és Litvánia felett . (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.