Lázár: Vizsgáljuk a jogszabályi lehetőségeket a honvédség bevetésére a déli határszakaszon

POLITIKA
2015 augusztus 27., 12:34
comments 209

A szokásos heti kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Orbán Viktor arra kérte Hende Csabát, hogy gyorsítsa fel a honvédség a műszaki határzár építését. Lázár szerint október végére állhat a 3,5 méter magas kerítés. A miniszter elmondta, hogy most már mindenki láthatja, hogy szervezett embercsempész-támadásnak van kitéve az ország, ami ellen fel kell lépni. Giró-Szász András hozzátette, hogy ebben az évben eddig 779 embert fogott el a rendőrség embercsempészés gyanújával.

lazar_janos_3_miniszter

Lázár a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy

"Magyarország sérelmezi, hogy az Európai Unió nem ad segítséget ahhoz, hogy képes legyen a schengeni határ védelmét ellátni."

A miniszter szerint szégyenletes eljárás,  hogy az Európai Bizottság kihagyja Magyarországot a más országoknak járó támogatásokból. Orbán Viktor utasította Szijjártó Péter t, hogy vegye fel a kapcsolatot Berlinnel és Brüsszellel és adjon soron kívüli tájékoztatást az elmúlt 48 óra illegális bevándorlással összefüggő helyzetéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.