Egy kínai bank egyszerűen ellopta a legnagyobb amerikai befektetési bank nevét

külföld
2015 augusztus 28., 04:53
comments 71

Azt, hogy Kínában annyira nem veszik komolyan a szerzői jogi kérdéseket, eddig is lehetett tudni, de ez azért most új szint. A Goldman Sachs (Sencsen) 2013 májusa óta üzemel, honlapja szerint ez Sencsen tartomány egyik legnagyobb üzleti vállalkozása.

És bár neve kísértetiesen hasonlít a világ egyik legnagyobb befektetési bankjáéra, valójában semmi köze a Goldman Sachs-hoz. A Bloomberg újságírója ugyan nem túl segítőkész alkalmazottal találkozott, amikor felhívta a céget, de annyit azért elárultak neki, hogy nem véletlenül van ott a Sencsen szó a cég nevében. Ezzel utalnak ugyanis arra, hogy ez egy teljesen másik cég.

A Goldman Sachs (az igazi) hongkongi szóvivője, Connie Ling is megerősítette, hogy nincs közük a bankhoz, és vizsgálják az ügyet. Sok jót nem tudunk nekik jósolni, nemrég Michael Jordan vesztett a kínai bíróságon az ő márkáját lopó kínai céggel szemben, mert a bíróság szerint a Jordan egy átlagos amerikai név, a kosárlabdával ugráló alak logója meg véletlenül is juthatott a kamuterméket gyártó kínai cég eszébe. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.