Megvan Harrach és Rogán megoldása: a magyar parlament szólítsa fel az EU vezetőit a kontinens védelmére

képmutatás a köbön
2015 augusztus 28., 11:21
comments 207

Tudjuk, hogy ez a menekültválság egy nagyon nehéz helyzet, olyan, amilyenhez foghatóval korábban még nem kellett szembenéznie az Európai Uniónak, de azt is tudtuk, hogy csak várni kell, és meg fog születni a megoldás.

Innentől változtatás nélkül közöljük az MTI hírét:

"Kormánypárti politikusok országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik, hogy a magyar parlament szólítsa fel az Európai Unió vezetőit a kontinens és polgárai védelmére.    

Az erről szóló előterjesztést többek között Rogán Antal, a Fidesz és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője terjesztette pénteken az Országgyűlés elé.

A kormánypárti politikusok indítványukkal a kabinetet is felszólítanák arra, hogy pénzügyi forrásokkal és jogszabályi feltételekkel tegye lehetővé, hogy Magyarország minden szükséges eszközzel meg tudja védeni a határait.

 "Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik"

- olvasható a javaslatban, amely szerint a kialakult helyzetért az Európai Uniót terheli a felelősség.

A Fidesz-KDNP politikusai szerint "mára odáig jutottunk, hogy Brüsszel felelőtlen politikája miatt emberek halnak meg".

A képviselők az Országgyűléssel kimondatnák, "felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt".

A határozati javaslat benyújtói szerint Közép-Európa országai - amelyek csak nemrég lábaltak ki a gazdasági válságból - nem engedhetik meg, hogy "Brüsszel elhibázott politikájának kárvallottjai legyenek".

Nem megengedhető, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztessék a magyar emberek munkahelyeit és szociális biztonságát - fogalmaznak, majd hozzáteszik, "jogunk van megvédeni kultúránkat, nyelvünket, értékeinket".

"Folytatni akarjuk a gazdaság fejlesztését anélkül a teher nélkül, amit a Magyarországra érkező illegális bevándorlók elviselhetetlen áradata jelent" - olvasható az előterjesztésben."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.