Több mint 1 milliárdot ad a kormány a bevándorlóüldöző kampányba

1016 millió forintot adott a kormány a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak „a megélhetési bevándorlással kapcsolatos aktuális feladatokra”. Az Origo szerint ez a pénz mehet a szeptemberben induló új kormányzati kampányra, amiben külföldön fogják nyomatni a propagandát, hogy Magyarországra bizony ne jöjjön senki sehonnan.

A pénzt a rendkívüli tartalékból csoportosították át.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján erről a kampányról csak annyit mondott, hogy több millió euróba kerül majd, és hogy fontos eleme lesz majd a Magyarországra érkező menekülthullám mérséklésének, de az üzenetekről és más konkrétumokról nem beszélt.

Az Origo kérdéseire a kormány a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció eredményeivel indokolta a külföldi kampány szükségességét, meg azzal, hogy Németország és Ausztria is él hasonló tájékoztató eszközökkel. Igaz, a berlini szövetségi kormány kitoloncolásról szóló videóival inkább a nyugat-balkáni bevándorlókat célozza, arról meg még nem számolt be a Magyar kormány, hogy ők hol nyomnák a propagandát. Az biztos, hogy a Magyarországra érkező koszovóiak száma a téli-tavaszi csúcs után szinte nullára csökkent az elmúlt hónapokban.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.