Végre! Szeptembertől automatikusan le fogja állítani a nem fontosnak gondolt Flash-tartalmakat a Google Chrome

internetek
2015 augusztus 28., 09:11
comments 82

Nagyon keveset kell már csak aludni ahhoz, hogy az internet egy jobb hely legyen. Főleg a Google Chrome felhasználók számára (mint például nekem). A Google ugyanis úgy döntött, hogy szeptembertől minden nem fontosnak gondolt Flash-tartalmat automatikusan leállít majd a Chrome egy oldal betöltésekor, mintegy pauzálva, és ha mégis meg akarjuk tekinteni a mozgó-hangos tartalmakat, kattintanunk kell majd érte. Ez elsősorban persze a főtartalmak mellett felbukkanó reklámokat érinti majd érzékenyen.

Ez egy lépés a paradicsom, azaz a gyorsabb böngészés felé. A cég azt ígéri, hogy nem minden Flash-tartalommal fognak elbánni, a videók például ugyanúgy menni fognak. A változtatás egy ideje már elérhető volt a tesztfelhasználók számára, szeptembertől viszont mindenkire kiterjesztik.

A vicc az, hogy ez a lehetőség eddig is ott volt a Chromeban, csak kevesen tudtak róla. A Speciális beállítások/Tartalombeállítások/Fontos plug-in tartalmak észlelése és futtatása (angolban Advanced settings/Content settings/Detect and run important plugin content) bekapcsolásával ezt eddig is be lehetett állítani. Csak mostantól alapértelmezett lesz.

A változtatástól a böngésző gyorsulását és a túlzott memóriazabálásának csökkenését várják. Ami egy létező probléma, én is sokat szívok vele. Mindez egyben elmozdulást is jelenthet, a Flash helyett a HTML5 felé. Mind a reklámpiacon, mind egyéb tartalmak terén. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.