Gumitöltényeket osztanak a jegesmedvék ellen Szibériában

ÁLLAT
2015 augusztus 29., 04:39
comments 63

A meglehetősen elhagyatott Jamali Nyenyecföld kormányzójának elmondása szerint a gumitöltényekből a partszakasz közelében élők kapnak majd, mert őket sújtja leginkább a jegesmedvék érkezése. Már tavaly is szükség volt hasonló intézkedésekre, de úgy fest, idén még nagyon hullámban érkezhetnek az állatok.

Igor Koshin szerint amúgy sokszor az ott élő emberek tehetnek a medvék támadásáról, olyan, mintha elfelejtetnék, hogy nem egy nagyvárosban, hanem a sarkvidéken élnek, és nem elég elővigyázatosak.

Egy 350 fős falu, Amderma lakosai már több mint egy hónapja próbálnak elijeszteni egy különösen elszánt jegesmedvét, de nem sok sikerrel, az állat rendre visszajár. A régióban található meteorológiai megfigyelőállomás alkalmazottai pedig úgy érzik, mintha ostrom alá vonták volna őket, mert öt agresszív jegesmedve is él a környéken. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.