Egy német politikus elment a Keletibe, és megdöbbentették a látottak

2015 augusztus 30., vasárnap 18:19
468

Annette Groth politikus, aki a zöldekkel együtt az ellenzéket alkotó Baloldali Párt tagja, kilátogatott a Keleti pályaudvarra, ahol a Németországba továbbutazni akaró migránsok tüntettek.

A politikus megnézte, milyen körülmények között élnek, és megdöbbentette, amit látott, ezért megkéri Németország budapesti nagykövetét, hogy ő is menjen el az aluljáróba, és intézkedjen a szír menekültek érdekében – írja a Népszabadság. Majdnem mindegyik menekült azt mondta neki, hogy nem maradna Magyarországon, hanem menne tovább Németországba, de iratok nélkül jeggyel is leszállítják őket a vonatokról.

Groth azt szeretné elérni, hogy Németország küldjön különvonatokat Budapestre, amikkel a továbbutazásra váró szír menekültek eljuthatnak a célországukba.

Németországban a héten változtatták meg a Szíriából érkezőkre vonatkozó menekültkérelmi eljárást, könnyebben és különkezelve bírálják el a kérelmüket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt