Hatalmas a dugó Ausztria felé, az osztrákok mindenkit megállítanak

káosz
2015 augusztus 31., 03:50
comments 401

A Kisalföld információja szerint nagyon nehéz hétfő reggel autóval átjutni Ausztriába. Hegyeshalomnál az M1-es autópályán 20 kilométeres a dugó, de Sopronnál is óriási a kocsisor. Azóta tovább terebélyesedett a helyzet, az útinform alkalmazások már 45 kilométeres dugót mutatnak. A forgalmat nem csak az osztrák határellenőrzés, hanem az M1-esen történt reggeli baleset is lassítja.

11948155_1036359743041708_251922394_n

Az osztrák rendőrök minden nagyobb járművet megállítanak ugyanis. Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy az ország keleti határátkelőinél minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, embereket rejtsenek el benne. Stájerországból és Karintiából is helyeztek át rendőröket Burgenlandba, ellenőrzőpontok sorát állították fel az utak mentén.

A múlt héten egy magyar rendszámú teherautóban 71 menekült lelte halálát, a holttestekkel teli járművet a magyar határ közelében, Parndorfnál találták meg. Az osztrák kormány közleménye szerint azért ellenőrzik a járműveket, hogy megmentsék a menekültek életét, és fellépjenek az embercsempészek ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.