Három nap alatt 25 százalékot drágult a kőolaj

gazdaság
2015 szeptember 01., 06:37
comments 40

kőolaj aug szept

Augusztus 26-án még 39 dollár alatt volt a WTI kőolaj hordója, most viszont, három kereskedési nappal később már 49 dollár fölé csapott az árfolyama; kedden egyelőre 4 százalékos mínuszban áll. Ezzel egy hónapnyi folyamatos esést sikerült leradíroznia az olajnak.

Az olajtermelők kartellje, az OPEC jelezte, hogy esetleg csökkentené a termelést a jövőben a túl alacsony árak miatt, és a vártnál gyengébb amerikai kitermelési adatokat tettek közzé, részben ezért lőtt ki ennyire ilyen rövid idő alatt a világ továbbra is legfontosabb nyersanyagának árfolyama.

Drágának még mindig nem drága, hiszen 2014 közepén még 92 dolláron tetőzött.

(Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.