Bár megígérték, egyelőre mégsem adják ki a Századvég-szerződéseket Lázárék

POLITIKA
2015 szeptember 02., 12:39
comments 96

Lázár János egy június közepi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a bíróság másodfokon is arra kötelezte a Miniszterelnökséget, hogy hozzák nyilvánosságra a Századvég-csoport által írt tanulmányokat. Erre akkor hatvan napot kaptak. A tanulmányokért korábban Joó Hajnalka (2012-ben még az az Origo, ma már a vs.hu újságírója) perelte a minisztériumtól a TASZ segítségével

Lázár szerint mintegy 30 ezer oldalról van szó, hogy ezt milyen formában teszik majd hozzáférhetővé az újságíró számára, az júniusban nem derült ki. És azóta sem, pedig letelt a hatvan nap. A rengeteg dokumentum helyett a határidő előtti utolsó napon egy emailt küldött a Miniszterelnökség, amiben annyit írtak, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordultak a Kúriához, egyben a végrehajtás felfüggesztését is kérve.

A közel négymilliárd forintért megrendelt tanulmányok kiadását 2012 óta tagadja meg a Miniszterelnökség, korábban például szerzői jogokra hivatkozva próbálták meg fenntartani a dokumentumok titkosságát, de a bíróság ezt nem fogadta el. (via vs.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.