Beperelhetik az önmagát megműtő nagyatádi nyugdíjast

A nagyatádi nyugdíjas, Seres István július végén műtötte meg magát. Miután megelégelte, hogy az illetékes kórháztól csak hónapokra későbbre kapott időpontot, ezért fogta magát, és kikapott egy vérrögöt a combjából.

Most a Borsnak mesélte el, hogy ügyvédi felszólítást kapott, hogy adja át a betegségét igazoló orvosi papírokat. Seres szerint az érintett kórház állhat emögött, nem tetszhet nekik, hogy végigjárta a médiát a története.

"Nemrég egy fővárosi ügyvédi irodától levelet kaptam. Ebben felszólítanak, hogy a betegségemre vonatkozó kórelőzményeket, a korábban keletkezett orvosi dokumentációt juttassam el nekik. Természetesen azonnal kikértem egy jogász ismerősöm véleményét, aki figyelmeztetett: semmilyen iratot ne adjak át. Egyrészt erre nem is kötelezhetnek, hiszen az egészségügyi állapotom a legszemélyesebb adatnak számít. Másrészt azt gondolom, ez az egész csak arra lenne jó, hogy a kórház valamiféle fogást keressen rajtam és pert indítson ellenem. Egyébként készülök erre az eshetőségre, és csak annyit ígérhetek, látványos demonstráció lesz a válaszom. Még nem tudom, pontosan milyen formában tiltakozom, lehet, hogy éhségsztrájkolok a kórház épülete előtt."

- mondta el a lapnak Seres, akinek lába gyógyul, de azért szakszerű ellátásra lenne szüksége, ezért most másik intézményt keres.