A Blikk szerint a Báthory utcában laktak azok az embercsempészek, akik 71 bevándorlót küldtek a halálba egy kisteherautóban

bűnügy
2015 szeptember 03., 04:58
comments 23

A Blikk információi szerint egy felújított, Báthory utcai bérházban laktak annak az embercsempész-bandának a vezetői, akiket a rendőrség a parndorfi tragédia után leplezett le. Az ausztriai Parndorfban, az A4-es autópálya leállósávjában állt majd egy teljes napig egy magyar rendszámú kisteherautó, amiben az osztrák rendőrök 71, valószínűleg szíriai menekült holttestét találták meg. A halálukat fulladás okozta, a csempészek pedig hátrahagyták a járművet, mikor meglátták, hogy gond van.

A lakásban a bandát vezető afganisztáni Samsooryamal L. élt magyar feleségével, de a Blikk szerint a bolgár vádlottak közül is többen itt laktak. A lakást egy külföldi állampolgártól bérelték, aki befektetési céllal vette a belvárosi ingatlant.

Az újságnak a csempészek egyik közvetlen szomszédja is megerősítette, hogy a napokban járt a házban három civil ruhás nyomozó.

A TV2 információi szerint a csoport fejenként 500 eurót, azaz kb. 157 ezer forintot kért azért, hogy a bevándorlókat Ausztriába csempésszék. Beszervezőik fejenként 50-60 eurót kaptak azokért a külföldiekért, akiket sikerült rábeszélni, hogy üzleteljenek a csempészekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.