Berlin menekülttáborrá alakíthatja a Tempelhof repteret

migráció
2015 szeptember 03., 06:33
comments 235

A Tempelhof Berlin egyik legrégebbi reptere volt. Már a húszas években is működött, az ötvenes években pedig a világ egyik legfontosabb reptere volt, nemcsak elhelyezkedése de tervezettsége miatt is. Sir Norman Foster építész például „minden reptér anyjának” nevezte. 2008-ben különösebb indok nélkül lezárták a repteret, azóta csak ideiglenesen használták.

Nemrég viszont kiderült, hogy a berlini Állami Egészség- és Szociálisügyi Ügynökség arra kérte a berlini tartományi belügyminisztériumot, létesítsen menekülttábort a régi reptér területén. A tábornak 3000-4000 főt kellene befogadnia. Egy berlini menekültsegítő szervezet szerint a jelenlegi infrastruktúrával a Állami Egészség- és Szociálisügyi Ügynökség nem ura helyzetnek, ezért van szükség egy új befogadóállomásra.

photo_camera Forrás: Wikipédia

A Tempelhof csarnokainak nagy része teljesen üres, az irodahelyiségekből bérel csak néhányat a berlini rendőrség.

A Berliner Zeitung szerint kedden bejárták a repteret a menekültek elhelyezésével megbízott berlini bizottság illetékesei. Az Állami Egészség- és Szociálisügyi Ügynökség nem tagadta, hogy szemeznek a reptérrel, de azt mondták, hogy egyelőre minden tartományi tulajdonban lévő épület szóba jöhet. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.