Megszűnt a Cink.hu

Média
2015 szeptember 3., 14:55
comments 377

A Gawker Media amerikai blogbirodalom egyetlen magyar újságja, ami két és háromnegyed év után megszűnik. A 2013. január 2-án elindult Cink alapítója, Szily László a Hoppá, vége a Cinknek! című búcsúposztjában azt írja:

„Ennyi volt, mi nagyon jól szórakoztunk majdnem végig, remélem, néha ti is.”

Szily a megható, statisztikával és verssel záruló hosszú posztban azt írja: „Tegnap délelőtt hívott fel Nick Denton tulajdonos, egy 5 perces telefonbeszélgetés keretében elmondta, hogy vége a Cinknek, ma már ki is posztoltam, és holnap, miután bevittem Mirikét a suliba, már vissza is fekhetek pótaludni.”

Szily szerint gyakorlatilag a Facebook nyomta le őket: „Mivel a Kinja létének egyik célja éppen a Facebook nyomasztó megosztási monopóliumának megtörése, természetesen fel sem merült, hogy fizessünk. Így viszont egyik napról a másikra jelentőset zuhant a megfeszített munkával felhozott olvasottságunk, és a lap – illetve mi – innentől már nem tudtunk visszaugrani a felfelé menő mozgólépcsőre. Ezek után döntött úgy a tulaj, hogy bezárja a boltot.”

Balra Szily László, a Cink alapítója, jobbra Gazda Albert, a lap főszerkesztője

A Cinkkel mi is jóban voltunk, néhány közös projektünk is volt, például együtt követtük a 2014-es parlamenti választásokat.

Nick Denton egyébként odaadta a cink.hu-t a szerzőknek, és azt írják, hogy mivel a blogolást „nem olyan könnyű egyszer csak abbahagyni, így a következő napokban-hetekben lehet, hogy fogunk még alkalmilag posztolgatni ide”, és az is lehet, hogy valamilyen formában megőrzik a Cinket, de ez most nem valószínű.

Update: Gazda Albert a tőle megszokott módon reflektált a búcsúposztra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt