Philip K. Dick robotklónja emberkertben tartana minket

TECH
2015 szeptember 03., 13:59
comments 153

Ugyan minden idők egyik leghíresebb sci-fi-írója 1982-ben meghalt, a Hanson Roboticsnak köszönhetően 2005 óta géptestben él tovább.

A robot agya helyén számítógépre kapcsolt drótok vannak, és nemcsak kívülről hasonlít az íróra, hanem bele van táplálva az összes műve, interjúja és minden mondata, ami valaha megjelent írásban. Állítólag arcérzékelő és hangfelismerő is van benne, és ismeri az író élettörténetét, ráadásul valamilyen szintű társalgási intelligenciája is van, amivel új gondolatokat is megfogalmazhat.

Amikor 2011-ben néhány riporter kikérte a véleményét arról, hogy fellázadnak-e a jövőben a gépek az emberek ellen, egy Philip K. Dick-novellából szedett idézettel azt mondta, hogy ha igen, ő az embereket egy emberkertben fogja tartani, mivel bírja őket.

Az alkotók folyamatosan fejlesztik, és azt remélik, hogy előbb-utóbb egy mesterséges intelligencia lesz belőle. (Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.