Otthagyta az egyházat Erdő Péter menekültügyi nyilatkozata miatt

migráció
2015 szeptember 04., 17:26
comments 747

Embercsempésszé válna az egyház, ha befogadná a menekülteket - mondta csütörtökön Erdő Péter bíboros. A kijelentés sokakat felháborított, de volt, aki nem elégedett meg ennyivel.

"Felhívtam a volt Magdolna plébániát, és megkérdeztem, hogy milyen formaságokat kell követnem, ha ki akarok lépni az egyház kötelékéből"

- írta olvasónk, Penziás Ágnes. A kilépést Erdő Péter nyilatkozatával indokolta, ami szerinte Szakály Sándor véleményére hasonlított, amikor arról beszélt, az 1941-es deportálás csupán idegenrendészeti eljárás volt.

kereszt

"Igaza van szegény bíboros úrnak, nagyon sajnálatos lenne, ha egy ilyen tekintélyes embert bilincsbe verve vezetnének el, miután egy földön heverő menekült gyermeket mondjuk hazavinne magával, s így két hét múlva egy cellába kerülne Gyurcsány Ferenccel, aki már most embercsempészként viselkedik" - írta olvasónk, akinek még megvolt a keresztlevele hetven évvel ezelőttről (édesanyja eltette), így bizonyítani tudta, hogy a római katolikus egyház tagja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.