Spanyolországban őrizetbe vettek egy 19 éves nőt, aki az IS-nek toborzott

Terrorizmus
2015 szeptember 07., 12:40
comments 58

Őrizetbe vett a spanyol rendőrség egy 19 éves nőt a északkelet-spanyolországi Figueresben, akit azzal gyanúsítanak, hogy együttműködött az Iszlám Állammal, tagokat toborzott, elméleti oktatást tartott nekik, majd segítette az eljutásukat a terrorszervezethez.

A spanyol belügyi tárca szerint a nőre a német hatóságok segítségével akadtak, akik a múlt héten Stuttgartban vettek őrizetbe egy arab férfit, és tőle szereztek információt a fiatal nő tevékenységéről. Az akcióval egy nagyon aktív terrorista sejtet sikerült felszámolni – állítja a minisztérium.

Ebben az évben már 70 embert tartóztattak le és állítottak bíróság elé a spanyol hatóságok a dzsihadista terrorszervezettel való együttműködés miatt. Legutóbb két hete számoltak fel egy 14 tagú hálózatot, akik Spanyolországban és Marokkóban tevékenykedtek.

Az ilyen esetek miatt Spanyolország továbbra sem enyhít azon a terrorkészültségi fokozaton, amit június végén, a Tunéziában, Franciaországban és Kuvaitban végrehajtott merényletek miatt emelt meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.