Több százan tüntetnek a Corvinus feldarabolása ellen

oktatás
2015 szeptember 07., 09:28
comments 133

Több száz fős menet ment a Villányi úti kertészeti kartól a BAH-csomópontig, a Corvinus budai karainak a gödöllői Szent István Egyetemhez való csatolása ellen tiltakozva. Az egyetem hallgatói és tanárai szerint felháborító, hogy az emberminisztérium figyelmen kívül hagyta a szenátus egyhangú, a budai és pesti karok egysége melletti állásfoglalását.

photo_camera Fotó: Nem adjuk a budai campust Facebook-csoport

A privátbankár.hu azt írta, hogy az EMMI – ami végső soron dönteni fog az egyetem feldarabolásáról – letiltotta a Corvinus évnyitó sajtótájékoztatóját. Az egyetem szenátusülésén egyébként olyan tekintélyes, sokat az asztalra tett nagyágyúk mondanak beszédet, mint Szijjártó Péter és Balog Ádám.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.