Nem is igaz, hogy nem készül a menekültek fogadására a magyar állam

jog
2015 szeptember 08., 11:53
comments 54

Megnövekedett munkateherrel számol a bírói szervezet a tömeges bevándorlással összefüggő, kedden megjelent törvénymódosítás hatálybalépését követően, ezért várhatóan növelik a Szegedi Törvényszék létszámát, valamint további informatikai eszközökkel segítik a munkájukat - mondta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elöke kedden.

Handü szerint a menedékkérelmek, illetve a büntetőügyek számában a normál ügymenethez képest már most olyan emelkedéssel számolnak, amelyhez pluszforrásra lesz szükség. Hozzátette: a kormányzat ebben nyitottnak mutatkozott.

Az ügyszám növekedésére már most is van példa a migrációhoz kapcsolódóan: míg a bíróságok múlt év első felében 146 embercsempészettel kapcsolatos ügyet fejeztek be, az idei év első felében már 238-at. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.