Németország készen áll évi félmillió embert befogadni

migráció
2015 szeptember 08., 07:53
comments 485

Németország készen áll legálább félmillió menekült elhelyezésére évente.

Ezt mondta kedd délelőtt Sigmar Gabriel alkancellár, Angela Merkel szociáldemokrata helyettese. Hozzátette, hogy ezt a számot több éven át tartanak tudják.

Vagyis Németország több millió ember befogadására készül.
 

Az alkancellár erről egy ZDF-nek adott interjújában beszélt. Azt mondta, hogy legalább ennyi ember biztosan jön a következő évekbe Németországba, és évente félmilliót kezelni is képes az ország.

Sigmar Gabriel hozzátette, hogy igazságos elosztást vár az EU-tagoktól, vagyis ismét felszólított mindnekit a kvóta elfogadására. Hozzátette ugyanis, hogy egymillió emberrel évente már Németország sem bír el, márpedig csak ebben az évben összesen 800 ezer menekültre számítanak.

Hétfőn ő volt az a német politikus, aki pénzbüntetéssel fenyegette meg azokat az EU-s tagállamokat, akik nem működnek ebben együtt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.