A TEK csapott le a migránscsaláddal üvöltöző, szlovák rendszámú porschésra

bűnügy
2015 szeptember 09., 13:25

Pénteken, mikor bevándorlók indultak el a Keleti pályaudvartól gyalog az M1-es autópályán nyugat felé, többen megálltak segíteni rajtuk. Így tett két nő is, akik kisbuszukkal felvettek egy kisgyerekkel vonuló, szíriai családot. Ez viszont nem minden autósnak tetszett. A 24 videóján látszik, ahogy megáll a kisbusz mellett egy szlovák rendszámú Porsche, vezetője pedig kiszállva üvöltözni kezd a kisbuszban ülőkkel.

A kisbuszban ülő nők később sírva mesélték a kamerának, hogy a porschés azzal fenyegetőzött, hogy gránátot dob be az autójukba. Az üvöltözéstől a szír kisgyerek is sírva fakadt, a menekültcsalád pedig végül úgy döntött, hogy segítőik biztonsága érdekében inkább gyalog mennek tovább.

A 24 most azt írja, hogy a magyar hatóságok megtalálták a Porsche tulajdonosát, és el is fogták. Az akcióhoz a TEK-et vetették be, ami az üvöltözéshez képest önmagában aránytalannak tűnhet, de a hír szerint azért kellettek a TEK kommandósai, mert felmerült a gyanú, hogy a 40 éves, biatorbágyi Sz. Attila, a Porsche sofőrje, fegyverrel rendelkezik.

A rendőrségi közlemény szerint:

Sz. Attilát 2015. szeptember 9-én 13 óra 45 perckor a főváros XII. kerületében elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. A férfit a rendőrök őrizetbe vették. Elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság miatt folytat eljárást a férfi ellen.