Az antivírusos John McAfee is indul az amerikai elnökválasztáson

John McAfee neve a legtöbb embernek ismerős, aki ült már számítógép előtt: ő csinálta az egyik legtenyérbemászóbb vírusirtó programot, ami csak létezik ezen a földkerekségen. A cége által fejlesztett antivírust eladta az Intelnek, ebből jelentős vagyont is szerzett: fénykorában 100 millió dollárra (kb. 28,5 milliárd forint) becsülték a tulajdonát. A világgazdasági válságot viszont iszonyatosan benézte, 2009 augusztusában azt írta róla a New York Times, hogy vagyona a 100 milliós csúcsról 4, azaz négy millió dollárra csökkent. Persze ez is szép pénz, forintban kicsit több, mint 1,1 milliárd, de azért 100 millió dollárról ide kerülni minden bizonnyal megrázó élmény lehetett.

A viszonylag még mindig gazdagon Belize-re elvonuló McAfee 2012-ben ismét bekerült a hírekbe, mikor a helyi rendőrség kommandósai őrizetbe vették és drogkereskedelemmel meg illegális fegyverbirtoklással gyanúsították. A kezdeti felhajtás ellenére hamar kiengedték, és vádat sem emeltek ellene. A belize-i rendőrség viszont később is megfigyelte, mert összefüggésbe hozták egy gyilkossággal. Aztán lelépett Guatemalába.

De most nem is érdemes erről beszélni, mert ennek a hírnek az lenne a lényege, hogy John McAfee

indul az amerikai elnökválasztáson.

Most alapította a pártját is, az lett a neve, hogy Cyber Party, ami magyarul Kiber Pártot jelent.

A milliomos vasárnap még arról posztolt a Facebookon, hogy nem tudja, induljon-e a választáson, de hamarosan el fogja dönteni. Arról is beszélt, hogy ő maga nem annyira szeretne indulni, szívesebben találna más jelöltet a pártján belül, de a tanácsadói mégis az indulásra ösztökélik.

A The Hill szerint azonban kedden beadták az induláshoz szükséges dokumentumokat. McAfee ugyan nem az Egyesült Államokban született, de míg anyja brit, addig apja amerikai, és brit-amerikai kettős állampolgárként nincs akadálya az indulásának.

Mostanra elindult a mcafee16.com nevű weboldal is, amin linkek vannak McAfee kampányának Facebook-, Instagram- és Twitter-oldalaira is. (BI, TheHill)