Idén eddig 4-5 ezer bevándorlót toloncoltak ki Magyarországról

politika
2015 szeptember 09., 06:09
comments 46

Ezres nagyságrendben toloncoltak ki bevándorlókat Magyarországról. Ennél pontosabb számot sajnos nem tudok mondani, az illetékes hatóság, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója, Kiss Attila szerdai sajtótájékoztatóján csak ezres nagyságrendű pontossággal közölte a számokat, tájékoztatása szerint

4-5 ezer bevándorlót toloncoltak ki.

Köztük voltak olyanok, akik nem adtak be menekültügyi kérelmet, vagy ha igen, a hatóság elutasította azt.

Viszonyításképpen a rendőrség adatai szerint eddig 172 821 emberrel szemben intézkedtek tiltott határátlépés miatt. Kiss adatai szerint közülük 160 275-en adtak be menekültügyi kérelmet, de többségük azóta minden bizonnyal tovább állt, mert rendészeti intézményekben csupán 2456 menekült van.

Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályvezetője szerint az év eleje óta 990 embercsempésszel szemben jártak el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.