Túl sokan akarnak segíteni a menekülteknek, emiatt lett káosz Röszkén

Ahogy azt megírtuk, a menekültügyben nem a magyar emberek, hanem csak a kormány mondott csődöt. De van az a helyzet, amikor a civilek is eljutnak a tűréshatárukra.

Kedd este a menekülteket segítő csoportokon belül elterjedt, hogy a szegediek kapituláltak, mert már nem bírják az iramot. Csakhogy a Migszol Szeged ezt cáfolta.

Mint kiderült, a segítőknek abból van elegük, hogy senki nem egyeztet senkivel, az amúgy jószándékú emberek csőstől hordják a pusztára a ruhákat, így szanaszét van szórva minden, és a menekültek térdig járnak benne, mert ugye nincs ennyire szükség. Sokkal hasznosabb lenne, ha a központi raktárba szállítanák a dolgokat, és egyenletesen vinnének ki annyit, amennyire szükség van.

Fotó: Migszol Szeged / Facebook

A segíteni érkező német anarchistáknak és antifasisztáknak pedig nem tudják elmagyarázni, hogy ez rossz, mert ők el se fogadnak semmilyen autoritást.

Ráadásul közben a röszkei plébánia este megnyitotta a kapuit meg a vendégházát a menekültek előtt, de nem volt ember, aki segíteni tudott volna a gyerekeket odaszállítani, és a szanaszét szórt ruháktól még mozdulni sem tudtak. Ezért kérték a civilek, hogy legyen már valami koordináció vagy egyeztetés.