Garázdaság miatt nyomozást indított az ügyészség a menekülteket rugdosó László Petra ügyében

bűnügy
2015 szeptember 10., 11:35
comments 762

Itt a közlemény:

A Szegedi Járási Ügyészség a mai napon nyomozást rendelt el azzal az operatőrnővel szemben, aki 2015. szeptember 8. napján a röszkei gyűjtőpontnál a rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekményt követett el migránsok sérelmére.

Az ügyben a feljelentés a Csongrád Megyei Főügyészségre érkezett. A feljelentés szerint a helyszínen forgató tévé társaság operatőrnője több menekültet bántalmazott, köztük gyermeket is.

A Csongrád Megyei Főügyészség a feljelentést az annak elbírálására jogosult Szegedi Járási Ügyészségre továbbította.

A Szegedi Járási Ügyészség a feljelentés adatai alapján a mai napon garázdaság vétsége gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A nyomozás lefolytatásával a Szegedi Rendőrkapitányságot bízta meg. A nyomozás a Szegedi Járási Ügyészség fokozott felügyelete mellett folyik.

A nyomozás során az eljáró hatóság vizsgálja az esetlegesen megvalósuló súlyosabban minősülő bűncselekmény megállapíthatóságát is.

Az eljárás mielőbbi lefolytatása érdekében az ügyészség megtette a szükséges intézkedéseket.

S z e g e d, 2015. szeptember 10.
Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

A Helsinki Bizotság tegnap kiadott közleménye szerint egyébként László Petra tette könnyen minősülhet közösség tagja elleni erőszaknak, ráadásul mivel az operatőr többször rúgott, többrendbelinek, így a büntetési tétel elérheti a 7,5 évet is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.