18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

107 zarándok halt meg egy darubalesetben Mekkában

külföld
2015 szeptember 11., 17:31
comments 162

Az iszlám vallás legszentebb városában, Mekkában mindig rengeteg a zarándok. A legtöbben a nagymecsetet keresik fel, aminek belső udvarán őrzik egy szentélyben a Kába-követ, amiről a muszlimok úgy tartják, hogy az Édenből hullott le a Földre.

Most erre a nagymecsetre dőlt egy hatalmas daru, és betörte az épület tetejét, és 87 embert halálra zúzott. A szaúd-arábiai hatóságok szerint a sebesültek száma nagyjából 200 körül van. Mekka épp a haddzsra, azaz a nagy zarándoklatra készül, a mecset épp zsúfolva volt a pénteki imádságaikat végző emberekkel.

A szaúdi nyomozás eddigi eredményei szerint a daru a heves esőzések és nagy szél miatt dőlt el. Nem sokkal a baleset előtt épp nagy szél (83 km/órás) zúdult a városra, és ismét eleredt az eső is. A károk felmérése még folyamatban van. Különösen fontos, hogy a haddzs idejére újra biztonságossá váljon az épület.

(BBC)

photo_camera A mecsetre dőlt daru (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.