18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

107 zarándok halt meg egy darubalesetben Mekkában

2015 szeptember 11., péntek 17:31
162

Az iszlám vallás legszentebb városában, Mekkában mindig rengeteg a zarándok. A legtöbben a nagymecsetet keresik fel, aminek belső udvarán őrzik egy szentélyben a Kába-követ, amiről a muszlimok úgy tartják, hogy az Édenből hullott le a Földre.

Most erre a nagymecsetre dőlt egy hatalmas daru, és betörte az épület tetejét, és 87 embert halálra zúzott. A szaúd-arábiai hatóságok szerint a sebesültek száma nagyjából 200 körül van. Mekka épp a haddzsra, azaz a nagy zarándoklatra készül, a mecset épp zsúfolva volt a pénteki imádságaikat végző emberekkel.

A szaúdi nyomozás eddigi eredményei szerint a daru a heves esőzések és nagy szél miatt dőlt el. Nem sokkal a baleset előtt épp nagy szél (83 km/órás) zúdult a városra, és ismét eleredt az eső is. A károk felmérése még folyamatban van. Különösen fontos, hogy a haddzs idejére újra biztonságossá váljon az épület.

(BBC)

A mecsetre dőlt daru (AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt