https://img.444.hu/IMG_20150911_1637271.jpg

Elképesztően furcsa dolgok zajlanak a magyar határon

migráció
2015 szeptember 11., 15:18
comments 233

Sok mindent láttunk már Magyarország határain az utóbbi napokban, a déli határon ezrek áramlanak be, a nyugatin meg ezrek ki.

Ilyen azonban még nem volt.

A Plankó Gergő fenti fotóján táblával látható két szakadt kinézetű ember cseh aktivista. A transzparensükön angolul és arabul köszöntik a menekülteket. (A refugee, azaz menekült szót használják, még ha jogi értelemben egyelőre nem is menekültek azok, akik megérkeznek a déli határra.)

A csehekkel együtt újságírók, katonák, rendőrök és a fizikai határzár várja a bevándorlókat. Ma még 12 autónyi cseh aktivistát várnak Röszkére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.