Félmilliárdot akar eltaxizni két év alatt az MTVA

500 millió forint keretösszegű közbeszerzési eljárást indított a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az eljárásban azt a céget keresik, amelyikkel a következő két évben taxizhatnak a közmédia dolgozói és vendégei. Két éve is volt hasonló pályázat, de akkor csak 252 millió forintos keretösszegben szerezték be a szolgáltatást. A növekedést indokolhatná, hogy nemrég indultak új csatornák a közmédiában, de a létszámadatok alapján ez nem olyan nagy bővülés, kicsit több mint 100 fővel nagyobb most az MTVA dolgozói létszáma, mint tavaly nyáron.

A 2012-es pályázaton a 6x6 Taxi győzött, de indult még az RT5 Taxi Holding Kft., a Rádió Taxi Kft. és a HP Taxi Kft. közös ajánlattevőként, valamint a Főtaxi Zrt. Utóbbi ajánlatát azonban érvénytelennek minősítette az MTVA.

A mostani pályázaton olyan taxiscég indulhat, ami az utóbbi 3 évben legalább bruttó 200 millió forint bevételt ért el taxis személyszállításból és az ahhoz kapcsolódó tevékenységekből, és rendelkezik vagy diszponál legalább 400 autó fölött, amiből 170 kombi típusú és legalább 50 darab 1+6 személyes autó. Be kell mutatni ezen kívül legalább egy szerződést, amit nem magánszemélynek teljesítettek, és legalább egy éves, folyamatos szolgáltatásról szólt. (napi.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.