Félmilliárdot akar eltaxizni két év alatt az MTVA

politika
2015 szeptember 11., 15:46
comments 131

500 millió forint keretösszegű közbeszerzési eljárást indított a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az eljárásban azt a céget keresik, amelyikkel a következő két évben taxizhatnak a közmédia dolgozói és vendégei. Két éve is volt hasonló pályázat, de akkor csak 252 millió forintos keretösszegben szerezték be a szolgáltatást. A növekedést indokolhatná, hogy nemrég indultak új csatornák a közmédiában, de a létszámadatok alapján ez nem olyan nagy bővülés, kicsit több mint 100 fővel nagyobb most az MTVA dolgozói létszáma, mint tavaly nyáron.

A 2012-es pályázaton a 6x6 Taxi győzött, de indult még az RT5 Taxi Holding Kft., a Rádió Taxi Kft. és a HP Taxi Kft. közös ajánlattevőként, valamint a Főtaxi Zrt. Utóbbi ajánlatát azonban érvénytelennek minősítette az MTVA.

A mostani pályázaton olyan taxiscég indulhat, ami az utóbbi 3 évben legalább bruttó 200 millió forint bevételt ért el taxis személyszállításból és az ahhoz kapcsolódó tevékenységekből, és rendelkezik vagy diszponál legalább 400 autó fölött, amiből 170 kombi típusú és legalább 50 darab 1+6 személyes autó. Be kell mutatni ezen kívül legalább egy szerződést, amit nem magánszemélynek teljesítettek, és legalább egy éves, folyamatos szolgáltatásról szólt. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.