Migrációkutató Intézetet alapít a Századvég

migráció
2015 szeptember 11., 04:49
comments 73

A Századvég Alapítvány a Mathias Corvinus Collegiummal közösen érezte meg új idők új kihívását. 

Közleményük szerint az intézet célja a migráció jelenségének összetett szempontrendszer szerinti kutatása, valamint a migrációs mozgások európai és magyar következményeinek feltérképezése.

Az intézet főigazgatója Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója lesz, aki a szervezet felállítására és vezetésére vonatkozó feladatát jelenlegi munkája mellett látja el.

Az alapítók a Migrációkutató Intézet célját a migráció jelenségének összetett szempontok szerinti, tudományos igényű kutatásában, továbbá közérthető szakmai elemzések készítésében jelölték meg.

"Az intézet interdiszciplináris megközelítéssel kívánja vizsgálni a ki- és bevándorlás magyar és európai jelenségét, továbbá kiemelt figyelmet fordít majd a származási és fogadóországok politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális helyzetének tanulmányozására, a migrációs politika jogi vetületére, illetve a bevándorlás geopolitikai és biztonságpolitikai összefüggéseire is."

- áll a közpénzközeli alapítvány közleményében. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.