Vivienne Westwood tankkal ment a brit miniszterelnök háza elé

külföld
2015 szeptember 11., 15:01
comments 103

Vivienne Westwood brit divattervező és üzletasszony, akinek hatalmas szerepe volt például a Sex Pistols ruházkodásának és stílusának kialakításában, régóta nagy ellenzője a palagáz- és palaolaj-kitermelésnek. Azaz nem önmagában ennek, hanem a kitermelés során alkalmazott módszernek. Ezt hidraulikus repesztésnek hívják, és ellenzői szerint földrengéseket okozhat, és szennyezi a talajvizet is.

A brit kormány az utóbbi időben nagyot lépett előre a palagáz-kitermelésben, egy törvénymódosítással leszerelték a környezeti károk miatt tiltakozó helyi önkormányzatokat is, a tiltakozó aktivistákra pedig nem különösebben hallgatnak.

Westwood azzal fejezte ki tiltakozását, hogy egy bazinagy fehér tankkal hajtott David Cameron brit miniszterelnök háza elé. (Dazed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.