Csak időszakosan nyitották meg az osztrák határt Hegyeshalomnál

migráció
2015 szeptember 12., 07:06
comments 34

Időszakosan újra megnyitották szombat hajnalban a magyar-osztrák határt Hegyeshalomnál az osztrák határrendészeti szervek. Az MTI szerint meglehetősen ötletszerűen nyitják meg vagy zárják le, szombaton hajnalban nagyon ritka, de folyamatos volt a forgalom.

A vonatközlekedés az egész hétvégén szünetel Magyarország és Ausztria között, mert menekülthullám miatt az osztrák vasúttársaság úgy döntött, hogy a vonatokat már a határon megállítják. A hegyeshalmi állomáson általában minden menekült leszáll a vonatról, majd a vasútállomásról a rendőrök irányításával gyalog indulnak el a határhoz, a régi hegyeshalmi átkelőhöz, átmennek egy az ideiglenes gyűjtőpontba, egy kamionparkolóba, és ott várják őket vagy jönnek értük autóbuszok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.