Az osztrákok szerint a magyar határ lezárása után a szlovén határ lesz problémás

migráció
2015 szeptember 13., 11:11
comments 493

Az embercsempészek keddtől várhatóan új útvonalat fognak keresni

- nyilatkozta osztrák bűnügyi hivatal illetékese vasárnap.

Gerald Tatzgern szerint az embercsempészek lehetséges útvonala Belgrádon és Horvátországon át, az Isztambul-München vagy az Athén-München közötti vasútvonalon vezetne vagy akár a román-magyar határon át, azonban ez utóbbi szerinte nem valószínű, mivel akkor Magyarország ezt a határszakaszt is szigorúbban ellenőrizné.

Az osztrák belügyminisztérium szóvivője az APA osztrák hírügynökségnek vasárnap azt mondta, számításaik szerint kedden, miután lezárul Magyarország déli határszakasza,

a szlovén-osztrák átkelőkre, Stájerországra kell összpontosítaniuk.

Erre az esetre is vannak már tervek - közölte Karl-Heinz Grundböck. A vonat-összeköttetés ebben a régióban azonban kevésbé kiépített.

Arról is beszélt, hogy Nickelsdorfban a menekültek ellátásának és elszállításának megszervezése ugyan rutinszerűem zajlik,

szombat este óta gyakorlatilag megszűnt minden kommunikáció a magyar hatóságokkal.

Pedig reggel hét óra óta csaknem óránként érkeznek vonatok az osztrák-magyar határhoz, mindegyiken 500 emberrel, továbbszállításuk ugyanolyan ütemben történik, mint az előző napokban.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vasárnap öt különjáratot indít, négy Németország irányába tart majd, egy vonat Nickelsdorf és Bécs között ingázik. A társaság tájékoztatása szerint számos utasuk a rendkívüli helyzetre való tekintettel a vonat helyett egyéb közlekedési lehetőséget választott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.