Gyurcsány a magyarok kinyitott szívét akarja látni

POLITIKA
2015 szeptember 13., 15:55
comments 225

Az egyetlen pártot magába foglaló Demokratikus Koalíció tüntetést szervezett a DK örökös tüntetőhelyszínére, az Egyetem térre, ami meg is telt.

Gyurcsány Ferenc pártelnök, aki a migránsügyben legalább annyira elemében érzi magát, mint Orbán Viktor, az MTI szerint azt mondta, hogy a pártja azt kéri, minden magyar választópolgár, valamennyi család vetkőzze le a menekültekkel szembeni félelmeit, és nyissa ki a szívét.

photo_camera Gyurcsány Ferenc ajándékot kap egy gyurcsányferencistától (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

A kormány addig fog így viselkedni az ideérkezőkkel, amíg azt gondolja, hogy a többség tele van félelemmel, amikor azt látják, hogy a többség kinyitná az országot, akkor változtatnia kell, vagy meg fog bukni. Emellett azt is kérte, hogy bánjanak emberségesen az ideérkezőkkel és mondják el nekik, mi vár rájuk. Adjanak nekik egy-két oldalnyi leírást az anyanyelvükön, amiből kiderül, hogy mi fog történni velük – mondta.

Magyarország képtelen lesz megoldani ezt a kérdés önmagában – mondta a volt miniszterelnök a „Vigyünk emberséget Magyarországba” elnevezésű nagygyűlésen, ahogy arra is kitért, hogy Orbán nem érti, hogy ezekben az ügyekben sehová nem vezet a nemzeti szuverenitás hangoztatása, mert csak a többiekkel való szoros együttműködésben lehet előre jutni, közösen kell védeni a határokat és mindenkinek részt kell vennie az érkezők befogadásában. De eközben egyesíteni kell az uniós országok titkosszolgálati kapacitásait, hogy felmorzsolják az embercsempész bandákat – mondta a Gyurcsány.

Mindenkit meghívott, hogy azon a napon, amikor a parlamentben elfogadják a honvédség bevetéséről szóló jogszabályt, vegyék körbe élőlánccal az Országgyűlés épületét.

photo_camera Gyurcsány Ferenc és Ekiudoko Miriam, a párt aktivistája (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Jövő keddtől bűncselekmény lesz „átlépni a határt”, és Gyurcsány előrejelzése alapján az ezres nagyságrendű bírósági eljárások során a menekülteknek nem fogják biztosítani azt a jogot, hogy anyanyelvükön védekezhessenek, ráadásul megszűnnek a gyerekekre és fiatalkorúakra vonatkozó különleges szabályok. Az is bűnöző lehet, aki segít ezeknek az emberek, „ha ez a bűn, akkor legyenek bűnösök, legyen Magyarország tízmillió bűnöző országa” – szólított fel a rétor.

Gyurcsány Ferenc szerint jelenleg éppen azok bánnak embertelenül embertársaikkal, akik keresztény Magyarországot és keresztény Európát szeretnének. Nem lehet keresztény Európát és keresztény Magyarországot hirdetni és „közben az Antikrisztussal lepaktálni” – mondta az általában karizmatikus istentiszteletekre hasonlító beszédeket tartó Gyurcsány.

A kormánypárti politikusok semmit nem értettek meg abból, amit például Kossuth, Kölcsey vagy Deák mondott – mondta Gyurcsány, Kossuth-tól felidézve, hogy az erkölcsös nemzet soha ne nézze azt, hogy lesz-e tettének sikere, csak arra ügyeljen, mit a kötelesség és erkölcs parancsol. A DK elnöksége eldöntötte, ebben az ügyben nem foglalkoznak közvélemény-kutatásokkal, nem foglalkoznak azzal, hogy nyernek vagy veszítenek szavazatokat. (:D)

Raoul Wallenberg megmentette zsidók százait és ezreit, és ezért az életével fizetett, nem lehet egyik nap Wallenberget ünnepelni, a másikon pedig félve leülni a villamoson, hátha korábban ott egy betegséget hordozó menekült ücsörgött – fordult a hallgatóságához Gyurcsány, aki szerint nem lehet megijedni attól, hogy az ötszázmilliós Európába esetleg egymillió muszlim hitű ember érkezik.

photo_camera Gyurcsány és Vadai elmentek tüntetni (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

A „magyar demokratikus ellenzék legnagyobb pártjának” – itt az MSZP-re gondolhatott –, annak vezetőjének és támogatóinak azt üzente: elvárja, hogy ebben a kérdésben ne konfliktuskerülő módon, ne szavazatokra várva foglaljon állást, ne a középutat keresse, hanem álljon mindazok élére, akik azt üzenik a világnak, a magyarok értik „az élet szavát”. Aki nem így viselkedik, az nem érdemli meg, hogy vezesse ezt az oldalt és ha mégis így viselkedik, nem fogja sokáig vezetni, „majd mi akkor vezetni fogjuk” – mondta.

Gyurcsány szerint igaz, hogy Orbán Viktor mindenkinél korábban ismerte fel a veszélyt, de a rendelkezésére álló idő alatt nem készítette fel az országot a napi több ezer menekült fogadására, regisztrálására. A pártelnök szerint a rendőrség és a honvédség időnként lehet, hogy hibázik, de eközben emberfeletti munkát végez, sokszor embertelen körülmények között. Nem szabad őket bántani, hanem meg kell kérni a kormányt, hogy tegyenek meg mindent és normális emberi körülmények között végezhessék a dolgukat – mondta, de a katonáktól és rendőröktől azt kérte, hogy miközben szolgálnak, ne hajtsák végre „az embertelenség parancsát”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.