Nincs már szállás a migránsoknak Münchenben, ezért sátrakat állítanak fel

2015 szeptember 13., vasárnap 5:15
165

Sátrakat állítanak fel és az olimpiai csarnokban rendeznek be szükségszállást a menekültek számára Münchenben, miután

egy nap alatt becslések szerint 13 ezren érkeztek a városba.

Szombat éjjel müncheni illetékesek - a városba irányuló menekülthullám egy héttel ezelőtti kezdete óta először - azt közölték, nem biztos, hogy minden érkező azonnali elhelyezését meg tudják oldani.

Önkéntesek beszámolói szerint néhányan a müncheni főpályaudvaron a földön, hálózsákban töltötték az éjszakát, mások a buszpályaudvaron éjszakáztak.

„Bízunk benne, hogy legalább a legszükségesebb dolgokkal el tudunk látni mindenkit: takarókkal, vízzel, élelemmel” - mondta Marina Lessing, az önkéntesek koordinátora.

Önkéntesek és tűzoltók sátrak felállításához kezdtek hozzá szombat éjjel. Az olimpiai csarnokban a hadsereg közreműködésével megkezdték az előkészületeket szükségszálláshely kialakítására. Miután tábori ágyakból így is túl kevés áll rendelkezésre, a közösségi médián keresztül intéztek felhívást a lakossághoz, hogy adományozzanak matracokat és takarókat.

Dieter Reiter, München főpolgármestere ismét segítségnyújtásra szólította fel a többi német tartományt. Bírálta, hogy

noha a helyzet alakulását napok óta előre lehetett látni, Észak-Rajna-Vesztfália kivételével más tartomány eddig nem vett át migránsokat Bajorországtól.

Bevándorlók a müncheni vasútállomáson (AFP)

„Csalódással tölt el, hogy olyan helyzet felé haladunk, amikor azt kell mondanunk: nincs több helyünk az érkező menekülteknek.”

A bajor kormány vasárnap rendkívüli ülést tart, amelyen megvizsgálja a helyzetet és várhatóan további azonnali intézkedéseket hoz. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt