A Teremtés könyvéből vett idézettel indul egy hetedikes biológia-tankönyv

képzavar
2015 szeptember 14., 08:00
comments 858

A felvilágosodás korának egyik legismertebb anekdotája Pierre-Simon de Laplace csillagász-matematikus nevéhez fűződik, aki amikor megmutatta a Naprendszer kialakulásáról írt könyvét Napóleonnak, a császár visszakérdezett, hogy de hol van mindebből Isten. Erre mondta azt Laplace, hogy arra a hipotézisre nem volt szüksége.

Eltelt azóta pár száz év, a természettudományok is döcögtek előre a maguk útján, és ránézésre egész jól boldogultak Isten koncepciója nélkül is. De ennek most vége, ugyanis itt ez a hetedikesnek szánt kísérleti biológia-tankönyv, amit az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adott ki. Ezzel a felvezető idézettel:

biologia

A találat az Unadjusted Tumblr érdeme.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.