Az AP szerint a magyar rendőrök kutyákat uszítottak a menekültekre, majd töröltették az erről készült felvétel. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nem történt ilyen.

Média
2015 szeptember 15., 17:48
comments 687

Szombat este az Associated Press nemzetközi hírügynökség egyik munkatársa Röszke közelében dolgozott. Azt vette észre, hogy egy csoport menekült sétál át egy réten, amikor egy rendőr rájuk engedte a kutyáját.

Mindenki nagyon megijedt, egy ember a földre került, és könyörgött, hogy szedjék le róla az állatot:

Kérem, kérem menekült vagyok

állítólag ezt mondta.

Az AP-s tudósító az egészet felvette, ezt a rendőrök észrevették, és félrehívták. Egy sötétebb részre vezették, kutyákkal körbeállták, és arra "kérték" hogy törölje az anyagot, aminek a tudósító saját bevallása szerint eleget tett.

Az AP a menekültek szenvedéseire híresen érzékeny magyar kormányszóvivőnél, Kovács Zoltánnál tiltakozott az eljárás miatt.

Kovács szerint a dolog nem úgy történt, ahogy az AP-s tudósító beszámol róla, hanem úgy, hogy a rendőrök valóban megnézték a kamera tartalmát, de nem volt mit törölni, mert nem találtak rajta olyan felvételt.

Az nem világos, hogy ha nem történt semmi, akkor minek nézték meg egy újságíró kamerájának tartalmát. Vagy egyáltalán.

Kovács azt mondta, hogy a rendőrkutyákat nem engedték el, azok a pórázukon voltak.

A kommunikációs főember azt is megjegyezte, hogy

"a kutyák ugathatnak"

azért képezték őket ki erre, hogy riasztóak legyenek.

(HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.