Először bombázta az ausztrál légierő az Iszlám Állam állásait

külföld
2015 szeptember 16., 05:38
comments 40

Az ausztrál légierő végrehajtotta az első légicsapásait Szíriában az Iszlám Állam (IS) dzsihadista szervezet ellen - erősítette meg szerdán Kevin Andrews védelmi miniszter.

Az ausztrál műveleti csoport két, F/A-18A Hornet típusú harci gépe hétfőn Szíria keleti részén megsemmisített egy páncélozott szállító harcjárművet, ami az Iszlám Állam egyik táborában volt elrejtve.

A célpontot az ausztrál műveleti csoport Boeing E-7A típusú felderítő és parancsnoki gépe azonosította.

A védelmi miniszter elmondta, hogy az Ausztrál Királyi Légierő (RAAF) gépei hétfőn két másik csapást is sikeresen végrehajtottak, egy olajtároló létesítmény, illetve az IS egyik harci alakulata ellen.

Canberra néhány nappal ezelőtt közölte, hogy az Iszlám Állam elleni hadjárat hatékonyabbá tétele érdekében kiszélesíti azt a misszióját, amelyet mostanáig csak Irakban végzett az Egyesült Államok vezette nemzetközi katonai koalíció részeként. A koalíció szíriai légi hadjáratában eddig az Egyesült Államok, Kanada, Törökország és a Perzsa-öböl menti arab államok vettek részt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.