A reykjavíki önkormányzat nem vesz több árut Izraelből, amíg a zsidók megszállva tartják Palesztinát

2015 szeptember 17., csütörtök 7:39
278

A reykjavíki önkormányzat úgy döntött, hogy elfogadja az izlandi fővárost irányító szociáldemokraták beadványát, és megtiltja, hogy az önkormányzat izraeli árut szerezzen be mindaddig, amíg a zsidók nem vonulnak ki Palesztinából.

Ettől még ugyanúgy lesznek izraeli termékek a boltok polcain, csak az önkormányzati beszerzések állnak le. Arról viszont sajnos nincs infó, hogy a városi önkormányzat mennyi izraeli terméket szerzett be, ha egyáltalán valamennyit.

A reykjavíki ellenzék élesen bírálta az intézkedést. Azt mondták, hogy ennyi erővel a kínai termékek beszerzését is megtilthatnák, mert Kína meg Tibetet tartja megszállva. De nemhogy nincs ilyen javaslat, a polgármester még kínai meghívásokat is elfogadott a kínai kormány pénzén.

Jogi szakértők közben azért kritizálják a városi intézkedést, mert az önkormányzatnak nem feladata, hogy külpolitikai nyilatkozatokat tegyen. Izrael és Izland viszonyát szerződések szabályozzák, ezekbe nincs érdemi beleszólása a fővárosi önkormányzatnak. Így a városi döntés akár alkotmányellenes is lehet. (Grapevine)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt