A szerb miniszterelnök szerint is aggasztó, ami a horvátok és a magyarok között történni fog a kerítés miatt

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szerint Szerbia és Horvátország jól együtt tud működni egymással a menekültválság kezelésében, de a magyar-horvát kapcsolatokban nagyobb problémákra kell számítani a két ország határán építendő kerítés miatt.

"Hamarosan változásra lehet számítani a horvát-magyar viszonyban. Ez az ügy jóval túlnő majd Szerbia és Horvátország kapcsolatain. A magyarok bejelentették, hogy kerítést fognak építeni a horvát határra, de ez nem csak a kerítésről szól. Csak várjanak, meg fogják látni, mi fog történni"

- nyilatkozta az Egyesült Államokból a szerb miniszterelnök a Hina horvát hírügynökségnek.

Aleksandar Vucic - Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila

Vucic azt is elmondta, hogy Szerbia és Horvátország kormányfői és belügyminiszterei egyeztetnek egymással a menekültválság kezeléséről, és ő is kapcsolatba lép majd horvát kollégájával, ha a helyzet megkívánja ezt.

Ha az Európai Unió átfogó megoldást talál a menekülthelyzetre, akkor Szerbia is képes lesz eleget tenni az ebből fakadó elvárásoknak.- mondta Vucic.

Vucic szerint országa most olyan körülmények között védelmezi az európai értékeket, hogy eközben egyes EU-tagállamok magatartása minden, csak nem európai.

(MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.