Ötszáz menekültet fogtak el Baranyában

migráció
2015 szeptember 17., 19:20
comments 203

A rendőrség szóvivője szerint a rendőrség csütörtök este tíz óráig 500 menekülttel szemben intézkedett, akik a zöldhatáron át kisebb csoportokban folyamatosan érkeznek Magyarországra, ahol a rendőrök elfogják, majd előállítják őket.

A menekültek csütörtökön délután jöttek először nagyobb számban a magyar-horvát határon át Baranyába, s Illocska, Old és Sárok térségében bukkantak fel.

A magyar-horvát határ baranyai része 142 kilométer hosszú, ebből 80 kilométer a szárazföldi szakasz. Arra a szóvivő sem tudott válaszolni, hogy lesznek-e olyanok, akik megpróbálnak a Dráván átkelve Magyarországra jutni.

Mivel a menekültek a déli határzár megkerülésével Horvátországon át akarnak belépni az országba, csütörtök este Baranya és Somogy megyében is meghirdették tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.