A horvát sajtóban az terjed, hogy a magyar rendőrök Beremendről az osztrák határhoz buszoztatják a menekülteket

POLITIKA
2015 szeptember 18., 14:16
comments 205

A horvát sajtó értesülései szerint a magyar hatóságok az osztrák határhoz szállítják a menekülteket Beremendről - a helyszínen lévő magyar újságírók viszont máshogy tudják: a bama.hu siklósi végállomást tud, az Index Vámosszabadit hallott. Hogy a buszon ülőknek mit mondtak, nem tudni.

Az viszont biztos, hogy a horvát oldalon további menekültekre lehet számítani, mert az első, 1300-1700 fős csoportot szállító buszok visszaindultak Pélmonostorra a következő fuvarért.

A Jutarnji szerint a horvát rendőrségnek azzal van a legtöbb gondja, hogy meggyőzzék a menekülteket arról, hogy Magyarországon nem fogja senki se bántani őket. "Az elmúlt napok történései után féltik az életüket" - írta a lap, megjeyezve, hogy ma nincs erőszak, mi több, az értelmezésük szerint új megoldás született a menekültválságra azzal, hogy a horvát és a magyar hatóságok közösen

folyosót nyitottak Nyugat-Európa irányába.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.