https://img.444.hu/D__VG20150918037.jpg

Buszokkal szállítják a menekülteket Baranyából a nyugati határ felé

migráció
2015 szeptember 18., 18:01
comments 220

Buszokkal szállítják Vámosszabadiba és Szentgotthárdra azokat a menekülteket, akiket a Baranya megyei Beremendnél fogtak el. Ezek az emebrek a kerítést megkerülve Horváország felől érkezett. Az MTI szerint 1500 ember érkezhetett ezen a határátkelőn. A Bama tudósítói szerint a menekültek gyakran nem is tudják, hogy éppen melyik országba érkeztek. Késő délután 1000-1200 menekült érkezett vonattal Magyarbólyra vonattal Horvátország felől.

Barcsnál pedig megszigorították a határellenőrzést. A Sonline szerint biztonságra már nemcsak a megerősített rendőri szolgálat figyel, hanem a rendőrség bevetési osztálya is. Pénteken busznyi rendőr érkezett Barcsra, lezárták a Horvátország felé vezető híd közepét, ahol a megszokott határellenőrzés után még egy kontroll vár az arra közlekedőkre. A hídon mobil vaskerítés áll két oldalt, a tucatnyi rendőr minden áthaladó járművet tüzetesen átvizsgál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.