Bakondi szerint lefegyvereztek 40 horvát rendőrt a magyar határnál

migráció
2015 szeptember 18., 19:45
comments 1146

Bakondi György szerint péntek délután 40 horvát rendőr is kísérte azt a közel 1000 menekültet, akik  vonattal érkeztek Magyarbólyba.

photo_camera Magyarbóly - Térkép: Google Maps

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint ezzel a lépéssel Horvátország súlyos határsértést  követett el, mivel az eset mindenféle előzetes egyeztetés nélkül történt. Az ügyet magyar hatóságok vizsgálják.  

Bakondi elmondta, hogy a mozdonyvezetőt letartóztatták, 40 felfegyverzett horvát rendőrt  pedig a magyar rendőrök lefegyverezték. 

UPDATE:

Az Origó szerint a horvát belügyminiszter reagált a rendőrök lefegyverzésére. Ranko Ostojic szerint valamilyen incidens tényleg volt, de elengedték őket. Ilyen az eljárás.

A vonatra várakozó horvát rendőrökről Kovács Zoltán kormányszóvivő is posztolt egy képet a Twitterre:

Estére a horvát belügyminiszter és a horvát rendőrség is cáfolta a lefegyverzésről szóló híreket. 

(Via MTI/Origó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.