Megérkeztek a szakértői vélemények, október elején ítélet lehet a Biszku-perben

bűnügy
2015 szeptember 19., 14:53
comments 116

Végre jogerős ítélet születhet a Biszku-perben október másodikán, írja a Magyar Idők. A Fővárosi Törvényszéken tavaly májusban öt és fél évre ítélték Biszku Bélát felbujtóként elkövetett háborús bűntettért, de ezt a határozat hatályon kívül helyezte az ítélőtábla, és új eljárást rendelt. A döntést azzal indokolták, hogy az elsőfokú ítélet nem alkalmas az érdemi felülbírálatra.

biszku_bela_41

Az ügyhöz soron kívül kiegészítő véleményeket kért a törvényszék. A két orvosi szakvélemény mellé készült az ügy jogtörténeti, hadtörténeti, levéltári hátterét, összefüggéseit feltáró 377 oldalas dolgozat is. Mivel mind a három vélemény időben megérkezett, elviekben nincsen akadály az október elejei jogerős ítélethozatalra.

A Magyar Időknek Biszku ügyvédje, Magyar Gábor elmondta, hogy a tanulmányokat megkapta, most nézi át őket. Magyar szerint fontos, hogy most elemzés készült a karhatalom és benne a pufajkások szerepéről, a korabeli döntéshozatali eljárásokról, iratkezelési szokásokról, és az iratok megbízhatóságáról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt