Menekültekkel szemben kezdeményezett házi őrizetet az ügyészség

politika
2015 szeptember 19., 06:09
comments 81

Hat gyanúsított letartóztatását és öt házi őrizetét kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség a röszkei határátkelőnél szerdán kirobbant zavargások miatt.

Mivel a gyanúsítottak mindegyike menekült, az ügyészség olyanokkal szemben kezdeményezett házi őrizetet, akiknek jelenleg nincs is otthonuk - a megoldás, hogy őket most a bedogadóállomásokon tartják majd fogva.

A zavargás miatt amúgy összesen 18 ember ellen indult eljárás - köztük három újságíró ellen is, de velük szemben a rendőrség végül megszüntette a nyomozást.

Azokat, akiknek most a letartóztatását és házi őrizetét kezdeményezték, "tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésével" gyanúsítják. Az ügyészség álláspontja szerint ők döntötték be szerda délután a kaput a röszkei határátkelőnél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.