Gondozót gyilkolt Oz, a tigris egy új-zélandi állatkertben

ÁLLAT
2015 szeptember 20., 09:41
comments 154

Az aucklandi állatkert szumátrai tigrise, Oz támadta meg a kifutóját takarító alkalmazottat. A mentőket délelőtt tizenegykor riasztották, azzal, hogy a női gondozó nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Mire kiértek, már csak a halálát tudták megállapítani.

Az állatkert vezetősége közleményt adott ki, melyben mély megdöbbenésükről írtak. Az áldozat kilétét nem hozzák nyilvánosságra, amíg a rendőrség fel nem veszi a kapcsolatot a nő családjával.

A Hamilton Állatkertben öt szumátrai tigris él, az egyik hím közülük Oz. Az állatkert csütörtökig bezárt.

Ez egy tavalyi felvétel Ozról:

A hatóságok szerint nem kizárt, hogy a támadás miatt el fogják altatni a tigrist. Egyelőre elválasztották a többi tigristől. Közben az állatkert Facebook-oldalát elárasztották a kommentek, sokan fejezik ki részvétüket, de nagyon sokan kérik egyben azt is, hogy ne öljék meg az állatot.

A támadás idején nem voltak látogatók a tigrisek környékén. Miután kiderült, hogy mi történt, az állatkertet kiürítették.

Oz 2014-ben került az állatkertbe, azóta két kölyke is született. (Independent, a címlapi kép forrása Wikipedia, csak illusztráció, nem Oz látható rajta)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.