Már a konzervatívok is elismerték: ismét győzött a Sziriza

POLITIKA
2015 szeptember 20., 18:01

Az  Új Demokrácia vezetője, Vangelisz Meimaraksz néhány perce hivatalos adatokra reagálva gratulált Alexisz Ciprasznak, és pártjának, a Szirizának a konzervatívok athéni főhadiszállása előtt.

CIPRASZ, Alekszisz; Szijjártó Péter; Orbán Viktor; MERKEL, Angela

25 százalékos feldolgozottságnál a Sziriza 35 százalékon áll, az Új Demokrácia 28-on, de a különbség egyre csak növekszik.

Az új számítások alapján ez már 144 helyet jelenet a szélsőbaloldali pártnak, és egyre valószínűbbnek látszik, hogy megugorják a januári eredményüket, amikor 149 képviselőt küldhettek a parlamentbe.

Az Új Demokrácia jelen állás szerint 75 helyet kap majd, a szélsőjobboldali Arany Hajnal 20 széknél tart, amivel előzi az egykoron szebb időket látott szocialista PASOK-ot is (17 hely).

(Guardian / Open Europe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.