Már a konzervatívok is elismerték: ismét győzött a Sziriza

POLITIKA
2015 szeptember 20., 18:01
comments 198

Az  Új Demokrácia vezetője, Vangelisz Meimaraksz néhány perce hivatalos adatokra reagálva gratulált Alexisz Ciprasznak, és pártjának, a Szirizának a konzervatívok athéni főhadiszállása előtt.

CIPRASZ, Alekszisz; Szijjártó Péter; Orbán Viktor; MERKEL, Angela

25 százalékos feldolgozottságnál a Sziriza 35 százalékon áll, az Új Demokrácia 28-on, de a különbség egyre csak növekszik.

Az új számítások alapján ez már 144 helyet jelenet a szélsőbaloldali pártnak, és egyre valószínűbbnek látszik, hogy megugorják a januári eredményüket, amikor 149 képviselőt küldhettek a parlamentbe.

Az Új Demokrácia jelen állás szerint 75 helyet kap majd, a szélsőjobboldali Arany Hajnal 20 széknél tart, amivel előzi az egykoron szebb időket látott szocialista PASOK-ot is (17 hely).

(Guardian / Open Europe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt