Bocsánatot kértek a palesztin határra felálló spanyol meztelen bohócaktivisták a palesztinoktól

külföld
2015 szeptember 21., 06:47
comments 90

A Pallasos en Rebeldía, azaz a Forradalmi bohócok tagjai még pár nappal ezelőtt álltak fel meztelenül és bohócorrban a ciszjordániai fal mellé, ami elválasztja egymástól Izraelt és Palesztinát, hogy így tiltakozzanak a fal ellen és hogy szolidarítsanak az elzárt palesztinokkal. Az akciójuk azonban nem járt sikerrel, sok palesztin ugyanis sértőnek találta a mutatványt.

photo_camera Kép: Pallasos en Rebeldía Facebook

A csoport ezért most bocsánatot kért az akcióért. Mint írják, szerintük amikor a szégyenletes fal előtt állsz, akkor minden emberség pucérrá válik, bármit is jelent ez. Ennek ellenére Facebookon elnézést kértek minden palesztintól, akit sértett a produkció. Mint mondták, meztelenségükkel nem az iszlám elveit akarták megtámadni, hanem a fal létezése ellen tiltakoztak. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.